Doorstart Perry Sport en Aktiesport rond

JD Sports is de nieuwe eigenaar van sportketens Perry Sport en Aktiesport. Dat hebben de curatoren van moederconcern USG woensdag bekendgemaakt.

De continuïteit van een groot aantal winkels en de banen van veel medewerkers zijn hiermee volgens de curatoren verzekerd. Wel zal de Britse sportwinkelketen op termijn een aantal winkels overdragen of sluiten, afhankelijk van de prestaties van de winkels en onderhandelingen met pandeigenaren. De curatoren kunnen nog niet zeggen hoeveel winkels precies worden overgenomen.

Op 1 maart wordt het personeel van de failliete winkelketens formeel ontslagen. Een groot deel zal echter gewoon aan de slag kunnen blijven, evenals veel medewerkers op het hoofdkantoor in Amsterdam.

“JD Sports is een financieel sterk bedrijf met een goede reputatie in de markt”, stellen de curatoren in een toelichting. “Dit geeft de maximale waarborg voor de continuïteit van een zo groot mogelijk aantal winkels.”

De koop moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Een beslissing van de toezichthouder wordt nog deze week verwacht.

JD Sports maakte vorige week zijn interesse in de sportketens bekend. Toen werd gesproken over 58 winkels van Perry Sport, 131 van Aktiesport en de twee webwinkels.

Lees meer over de sportketens en hun nieuwe eigenaar op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!