​‘Beslag op bankrekeningen van Haussmann’

Frans van der Kraan heeft beslag gelegd op de bankrekeningen van Haussmann. De voormalige ceo van het luxe warenhuis blokkeert moedwillig betalingen aan schuldeisers. Dat stelt zijn opvolger Lodewijk Bianchi tegenover De Financiële Telegraaf.

Bianchi is tevens partner van IVY Group, de ontwikkelaar van het warenhuis van zo’n zevenduizend vierkante meter. Hij trof naar eigen zeggen ‘een klerezooi aan’ toen hij aantrad bij Haussmann. “Leningen zijn niet afgelost en rekeningen werden niet op tijd betaald.” Toch staat er volgens Bianchi voldoende geld op de rekening om iedereen te kunnen betalen.

Haussmann moest volgend jaar zijn deuren openen als luxe warenhuis op het Rokin in Amsterdam, maar begin deze maand werd bekend dat alle medewerkers van dat project zijn gehaald. Bianchi stelt tegenover Quote dat er nog drie opties over zijn voor de invulling van het pand: een mogelijke samenwerking met iemand die geld en expertise meebrengt of een overname.

De nieuwe directeur zegt voor die laatste optie in gesprek te zijn met twee ‘internationale, gerenommeerde warenhuispartijen’. Hij wil nog deze maand duidelijkheid geven over het vervolg van het project.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!