Miljardendeal retailvastgoed geklapt

De verkoop van de retailportefeuille van winkelbelegger Ronny Rosenbaum aan Syntrus Achmea is van de baan. De vastgoedbelegger was het ‘getreuzel’ van Achmea zat, meldt Quote.

Het gaat om zo’n driehonderd winkels op A1-locaties in onder meer Enschede en Tilburg. Ook winkelpanden in de Amsterdamse Kalverstraat en P.C. Hoofstraat maken deel uit van Rosenbaums portefeuille. De verkoop aan Achmea werd vorig jaar zomer aangekondigd als de ‘transactie van de eeuw’.

Achmea vroeg volgens Rosenbaum steeds meer tijd om constructies en koopaktes op te stellen. Als ook een vierde deadline om de deal af te ronden niet wordt gehaald, tot 1 maart, besluit Rosenbaum de stekker eruit te trekken. Hij noemt de opstelling van Achmea ‘onprofessioneel’. Hij zegt ‘lekker door te werken’ met zijn portefeuille, dat hij op termijn overdraagt aan zijn zoon.

Rosenbaum wilde zijn vastgoed van de hand doen, omdat hij geen uitdaging meer zag in Nederland. In ons land is ‘nauwelijks ruimte om te groeien’, omdat de markt op slot zit, zei hij vorig jaar bij de aankondiging van de voorgenomen verkoop.

Syntrus Achmea wil niet reageren. Het vastgoedfonds blijft bij zijn statement dat 'geen mededelingen over deze zaak worden gedaan zolang we niet tot een overeenkomst zijn gekomen.'

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends