​Media Markt: ‘Fietsen een logische stap’

Media Markt gaat online en in zes fysieke vestigingen van start met de verkoop van elektrische fietsen. De winkels worden voorzien van speciale loopbanden met virtuele schermen, zodat ze ter plekke getest kunnen worden.

Media Markt noemt de intrede in de fietsenmarkt een logische stap, aangezien de retailer ‘kennis heeft over alles met een stekker’. Bovendien duurt het volgens de elektronicaketen niet lang voordat het normaal is om je telefoon of tablet aan te sluiten op de elektrische fiets, zodat je ermee kan navigeren, handsfree kan bellen of je telefoon kan opladen.

Het idee is afkomstig van Marcel Capitein, vestigingsdirecteur van Media Markt in Rotterdam. Hij wijst erop dat de retailer in tegenstelling tot webshops en kleinere fietsenzaken de ruimte heeft om een groot aanbod aan e-bikes in één winkel te laten zien. “We hebben consumenten veel te bieden op dat vlak”, aldus Capitein.

Klanten kunnen de fietsen twee weken gratis thuis proberen. Daarnaast zegt Media Markt paraat te staan voor reparatie in de winkel, aan huis of zelfs onderweg.

De verkoop gaat maandag officieel van start, maar in Groningen zijn de fietsen volgens een woordvoerder al te koop. Daar worden onder meer fietsen van Gazelle en Giant aangeboden. Deze fietsmerken willen geen zaken doen met Media Markt, maar zagen hoe een dealer zijn fietsen doorverkocht aan de elektronicaketen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!