V&D-leveranciers missen nog bewijs voor rechtszaak

De voormalige leveranciers van V&D hebben nog niet voldoende belastend materiaal gevonden om een juridische procedure te kunnen opstarten tegen Sun Capital en de voormalige bedrijfstop. De advocaten van de leveranciers hebben meer tijd nodig om te onderzoeken of een rechtszaak haalbaar is, meldt Het Financieele Dagblad.

Bijna honderd leveranciers hebben zich inmiddels bij brancheorganisatie Modint gemeld om geleden schade te verhalen op oud-eigenaar Sun en de voormalige bedrijfstop. Zij voelen zich misleid, omdat hen afgelopen zomer is toegezegd dat Sun de financiering voor de komende vier jaar zou garanderen. De leveranciers zeggen miljoenen schade te hebben opgelopen.


Verschillende leveranciers beweren dat V&D kort na de garantie van financiering extra veel bij hen heeft besteld, en dat zij hier op in omdat de warenhuisketen hen verzekerd had dat zij betaald zouden worden.

De advocaten bekijken nu eerst wat er precies gezegd is en wanneer, en vergelijkt die informatie met de gegevens over de financiële situatie van V&D op die momenten. “We hopen dan te kunnen zien wanneer het bedrijf de leveranciers had moeten waarschuwen”, zegt advocaat Derk van Geel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!