Het Turkse foodconcept Simitçi Dünyasi opent vrijdag in Utrecht zijn eerste vestiging in Nederland. Snel daarna opent de franchiseformule winkels in Rotterdam, Almere en Amsterdam.
Nederland is het eerste land buiten Turkije waar Simitçi Dünyasi vestigingen opent. Het is de opmaat voor verdere uitbreiding in Europa, zegt ceo Cigdem Rençber. Nederland is volgens haar gekozen als pilotmarkt vanwege de goede infrastructuur, logistieke voorzieningen en mogelijkheden als het gaat om ‘brand development.’
Simitçi Dünyasi biedt drie verschillende concepten. De kiosk is er voor take-away maaltijden, de bakery voor ontbijt en luch en de bistro voor diner, dat de hele dag wordt geserveerd. Voor de Nederlandse vestigingen komen in Turkije opgeleide bakkers over naar ons land. Simitçi Dünyasi richt zich op de moderne Turkse keuken en werkt veel met gerecyclede producten.
Simitçi Dünyasi heeft sinds 2012 meer dan honderd filialen in Turkije geopend. Naast Nederland breidt de formule binnenkort ook uit in het Midden-Oosten.
Reacties 0