Verkoop in Hornbach-ophaalpunt onder vuur

Praxis eist dat de gemeente Tilburg onmiddellijk gaat controleren op de illegale verkoop bij de drive-in bij concurrent Hornbach. Die heeft al tot verschillende rechtszaken geleid, meldt het Brabants Dagblad.

Het ophaalpunt van Hornbach is alleen bedoeld om bestellingen, gedaan in de winkel of online, af te halen. De bouwmarkt gebruikt de drive-in echter ook als verkooppunt. De gemeente erkent dat Hornbach illegaal handelt, maar wacht met handhaving tot 2017 omdat er kans is dat de verkoop gelegaliseerd wordt.

Concurrent en buurman Praxis eist bij de bestuursrechter dat Tilburg onmiddellijk start met handhaven. Hornbach heeft eerder al zijn pinvoorziening moeten weghalen, maar wil toch door met de verkoop.

Hornbach ligt regelmatig onder vuur van concurrenten als Gamma en Praxis. Zo wisten zij in februari de komst van de Duitse bouwmarktketen naar Almelo voorlopig te voorkomen. In Zwolle slaagde om een poging om de komst van Hornbach tegen te houden niet. Daar opent de retailer vermoedelijk eind volgend jaar een vestiging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!