Geen doorstart voor Kennedy en Au Bon Marché

Het is niet gelukt om een overnamekandidaat te vinden voor de failliete kledingketens Kennedy en Au Bon Marché. Dat laat curator Jorin Hagendoorn weten aan RetailNews.

Moederbedrijf Kennedy-Au Bon Marché telde met beide formules in totaal 21 vestigingen in de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Die zijn begin dit jaar allemaal gesloten en zullen niet meer worden heropend, ondanks pogingen om een doorstart te realiseren. “Verschillende partijen hebben informatie opgevraagd over beide ketens, maar uiteindelijk bleek er niet voldoende interesse voor een overname”, aldus Hagendoorn.

Aanvankelijk hoopte Hagendoorn de winkels snel te kunnen heropenen. De banken, die beslag hadden gelegd op de winkelvoorraad, zouden daar volgens hem bij gebaat zijn. Uiteindelijk is het van een heropening niet meer gekomen en de winkelvoorraad is inmiddels verkocht. Kennedy Fashion beschikte voor het faillissement over dertien vestigingen, Au Bon Marché had er zes. Daarnaast vallen ook twee winkels in Middelburg (Diva en Beau) onder het faillissement. Momenteel wordt de oorzaak van het faillissement onderzocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!