Holland Pharma mag DA overnemen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft groen licht gegeven voor de overname van DA door Holland Pharma. Er blijft voldoende concurrentie over, oordeelt de toezichthouder.

Met drogisterijketens als Etos, Trekpleister en Kruidvat zijn er volgens de toezichthouder genoeg alternatieven. Ook zijn er nog voldoende andere groothandels in drogisterijartikelen.

De overname werd eind vorig jaar al in een spoedbesluit onder voorbehoud goedgekeurd. Daardoor kon de drogisterijketen een snelle doorstart maken. Een inhoudelijk oordeel over de overname werd toen nog niet gegeven.

De ondernemingsraad van DA is bezig met een juridische procedure, omdat deze zich gepasseerd voelde bij de razendsnelle doorstart van de drogisterijketen. DA ging op 29 december vorig jaar failliet en maakte enkele uren later al een doorstart onder Nederlandse Drogisterij Service, onderdeel van Holland Pharma, dat weer behoort tot groothandelsconcern Mosadex. Binnenkort wordt waarschijnlijk meer duidelijk over een voorgenomen samenwerking met branchegenoot D.I.O.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!