Haussmann-directeur ontslagen om ‘dramatische resultaten’

Frans van der Kraan heeft als directeur van luxe warenhuis in spe Haussmann een ‘totale wanprestatie op meerdere fronten’ geleverd. Dat zei de advocaat van Haussmann maandag tijdens het kortgeding dat Van der Kraan heeft aangespannen, meldt De Financiële Telegraaf.

De oud-directeur heeft zijn voormalige werkgever voor de rechter gedaagd, omdat die hem nog drie maandsalarissen schuldig zou zijn, een bedrag van zestigduizend euro. Zijn advocaat verweet Haussmann-eigenaren Lodewijk Bianchi en Martin Smit de vertraagde bouw van het pand en het gebrek aan geld.

De advocaat van Haussmann zei op zijn beurt dat Van der Kraan de slechte resultaten die hij sinds zijn aantreden heeft behaald, verdoezelde door ‘mooi weer te spelen’. Zo zei hij in oktober nog dat 150 luxemerken een samenwerking met het warenhuis hadden toegezegd, maar bleek daar twee maanden later niets van te kloppen. Ook zou hij de administratie niet op orde hebben en werden schuldeisers niet of te laat betaald.

Van der Kraan werd in februari ontslagen als directeur van Haussmann. Een kleine maand later werd duidelijk dat het project voorlopig werd gestaakt. Van der Kraan en de voormalig zakenpartner van Martin Smit, Mozes Staszewski, legden daarop beslag op de bankrekeningen van Haussmann.

De nieuwe directeur Lodewijk Bianchi beraadt zich inmiddels op drie opties voor Haussmann: samenwerking met een strategische partner, verkoop of een faillissement. Voor een overname wordt onder meer gesproken met Hudson’s Bay, dat er mogelijk een filiaal van Saks Off 5th wil openen, liet Bianchi vorige week weten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!