​BCC neemt afscheid van topman

Pascal Maire stopt op 1 augustus als managing director van elektronicaketen BCC. De Fransman wil de komende jaren meer tijd met zijn gezin doorbrengen, zo laat BCC dinsdag weten.

Maire werd in 2013 aangesteld als commercieel directeur van BCC en maakte een jaar later promotie. Hij volgde Paul Havinga op, die nu operationeel directeur van HEMA is. Het besluit van Maire om te vertrekken is volgens BCC in goed overleg gegaan met moederbedrijf Darty Group.

BCC kocht onder leiding van Maire onder meer achttien vestigingen van HiM Retail, eigenaar van Harense Smid, Mikro-Elektro en It’s Elektronics. Daarnaast geldt hij als architect van de koerswijziging die onlangs werd aangekondigd, waarbij de focus ligt op waardevolle relaties met consumenten. “Wij gaan nog meer toegevoegde waarde leveren op basis van personal interest”, aldus Maire.

Onder leiding van Maire kampte BCC ook met grote problemen rond de implementatie van een nieuw ERP-systeem. De like-for-likeomzet staat daardoor onder druk, terwijl de elektronicaketen maar niet uit de rode cijfers komt.

Het is nog niet bekend wie Maire opvolgt als topman van BCC. Moederbedrijf Darty staat op het punt overgenomen te worden. Entertainmentketen Fnac leek lang de nieuwe eigenaar te worden, maar zijn bod werd vorige maand overtroffen door dat van Steinhoff International.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!