Verkoop e-bikes stijgt met een kwart

Het aantal verkochte elektrische fietsen is in 2015 met 23,6 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Het totaal aantal verkochte fietsen daalde wel licht, blijkt uit cijfers van brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging.

E-bikes zijn met een aandeel van 28 procent inmiddels het op een na meest verkochte type fiets. Alleen de gewone toer- en stadsfietsen worden nog vaker verkocht. In 2007 had de elektrische fiets met zes procent nog het kleinste aandeel.

In totaal werden er vorig jaar 983 duizend fietsen verkocht. Het is voor het eerst sinds jaren dat er minder dan een miljoen fietsen in een jaar zijn verkocht. De verkoop van hybride fietsen ging met bijna 31 procent het hardst omlaag. Gewone fietsen daalden met bijna een kwart. De omzet uit de totale fietsverkoop steeg wel licht, met 1,4 procent tot 899 miljoen euro.

Media Markt is deze week gestart met de verkoop van e-bikes, tot onvrede van veel producenten. Lees op RetailWatching meer over de stap van Media Markt in de fietsenmarkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!