​Ook Witteveen Mode in andere handen

Modeketen Witteveen is verkocht aan O&C, de investeringsmaatschappij die onlangs ook Purdey heeft overgenomen. De transactie werd medio februari al voltooid, zo blijkt uit een registratie in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

De aandelen zijn verkocht door directeur Barbara van Kolfschoten en investeerder Ronald Verheij. Verheij is tevens mede-eigenaar van Brova, waar Purdey tot eind maart onder viel. De directie van Witteveen, dat al jaren verliesgevend is, laat weten vooralsnog geen commentaar te kunnen geven op de overname. Jurgen Spies, bestuurder van O&C, is onbereikbaar voor commentaar.

O&C beschikt met Purdey en Witteveen inmiddels over 120 modezaken, al is het volgens Het Financieele Dagblad nog maar de vraag of die portefeuille bij elkaar gehouden kan worden. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) wil namelijk dat de verkoop van Purdey wordt teruggedraaid.

De BOM, een belangrijke crediteur van Brova, beschuldigt het concern van paulianeus handelen. De 22 winkels werden eind maart voor 250 duizend euro verkocht, maar de BOM moest het nieuws via de media vernemen. De achtergestelde lening van 1,7 miljoen euro is tot ongenoegen van de ontwikkelingsmaatschappij overgegaan naar O&C.

Brova balanceert intussen op de rand van de afgrond, schrijft het dagblad. Het concern achter HoutBrox en Duthler vreest namelijk voor beslaglegging, terwijl de Belastingdienst voorbereidingen zou treffen om het faillissement van Brova aan te vragen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!