Het beste van RetailTrends: week 34

Het beste van RetailTrends: week 34

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

John van der Ent: 'Van beeldvorming kun je niet winnen'
John van der Ent zit al ruim dertig jaar in de retail. Sinds 2018 is hij ceo bij supermarktketen Spar, maar daarvoor werkte hij onder meer bij Ahold, Makro en deed hij het licht uit bij V&D. In een gesprek met Van der Ent spreekt hij over zijn successen én blunders in zijn bewogen retailcarrière. "Er zijn maar weinig mensen die niet voor mij willen werken."

Waarom Profuomo hard geraakt wordt door de coronacrisis
De coronacrisis hakt er flink in bij mannenmodemerk Profuomo. Door het thuiswerken is er veel minder vraag naar jasjes, dasjes en keurige overhemden. Formeel is uit, casual is in. En dat blijft zo, ziet ceo Harry van der Zee

Zo wil Vegan Junk Food Bar de wereld veroveren
Een global vegan take-over: dat is de missie van Vegan Junk Food Bar. De Nederlandse formule is hard op zoek naar franchisers om binnen nu en vijf jaar tot wel honderd nieuwe restaurants te openen. Een gesprek met head of marketing Mireille Sanches. “Planeetvriendelijk ondernemen heeft de toekomst.”

Hoe damesmodeketen Purdey toch een (bescheiden) feestje viert
Damesmodeketen Purdey bestaat veertig jaar en opende deze week zijn 25ste winkel. Normaal gesproken dubbel feest. Maar hoe is dat nu, tijdens de coronacrisis? We vroegen het aan algemeen directeur Coen van Hout.

Podcast: Retaillessen met Ed van de Weerd (A.S. Watson)
Ed van de Weerd (51) is sinds een jaar ceo van A.S. Watson Benelux, het moederbedrijf achter onder meer de drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister met zo’n 1.500 winkels. We bespreken de vernieuwingen in de Kruidvat-formule, zij aversie tegen het woord ‘personeel’ en zijn managementstijl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!