​Brova gaat ook HoutBrox verkopen

Brova voert vergevorderde gesprekken met een potentiële koper van modeketen HoutBrox. Er is zelfs al een intentieverklaring getekend, laat mede-eigenaar Martin Duthler weten aan Het Financieele Dagblad.

Welke partij achter de mogelijke overname zit, is nog niet bekend. Het gaat volgens Duthler om een bedrijf met veel ervaring in de moderetail. Zowel Brova als de koper richten zich op ‘een scenario in continuïteit’, stelt hij. De gesprekken kunnen volgens hem binnen enkele weken worden afgerond.

Brova deed onlangs Purdey al van de hand. Die modeketen kwam in handen van investeringsmaatschappij O&C, dat vlak daarvoor ook Witteveen Mode had overgenomen. Witteveen was deels in handen van investeerder Ronald Verheij, die ook mede-eigenaar van Brova is.

De verkoop van Purdey staat onder druk, omdat de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) zich er niet in kan vinden. De ontwikkelingsmaatschappij is een belangrijke crediteur van Brova, maar moest de overname via de media vernemen. Een achtergestelde lening van 1,7 miljoen euro is tot ongenoegen van de BOM overgegaan naar de nieuwe eigenaar. Brova zegt met de BOM in gesprek te zijn over deze situatie.

Brova verkeert al langer in financiële problemen. Zo moest het Brabantse modeconcern onlangs op zoek naar een nieuwe financier van het werkkapitaal, omdat ING weigerde nog langer krediet te verschaffen. Brova schrijft al jaren rode cijfers en beschikt volgens de huisbank over onvoldoende eigen vermogen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!