​Under Armour bindt zich aan Amsterdam

Het Amerikaanse sportmerk Under Armour is één van de eerste huurders van het nieuwe project The Olympic Amsterdam. Under Armour opent er zijn Europese hoofdkantoor en mogelijk ook een winkel. Dat laat een woordvoerder van vastgoedbelegger Bouwinvest weten aan RetailNews.

The Olympic Amsterdam moet in 2017 zijn deuren openen aan het Stadionplein, op de plek van de voormalige Citroëngebouwen. Het project beslaat ruim honderdduizend vierkante meter en mikt op zowel wonen, werken als recreëren. “Sport, mobiliteit en innovatie vormen daarbij steeds het uitgangspunt”, aldus Bas Jochims, hoofd asset management kantoren bij Bouwinvest.

Voor Under Armour is dat de reden om de locatie te kiezen als uitvalsbasis. “Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel en we denken dat deze mooie locatie ons als merk in Europa verder zal helpen”, zegt de Europese managing director Chris Bate. Het hoofdkantoor bevindt zich momenteel in het nabijgelegen Olympisch Stadion.

Under Armour liet afgelopen september al weten de Nederlandse winkelvloer als speelveld te kiezen. Destijds opende het sportmerk zijn eerste shop-in-shop in de Bijenkorf. Under Armour wil binnen anderhalf jaar in alle grote Nederlandse steden verkrijgbaar zijn. Daarnaast liet het merk weten een eigen winkel te willen openen. De kans is groot dat die in The Olympic Amsterdam komt, zegt een woordvoerder. “Er wordt nu nog gekeken hoe dat exact ingevuld gaat worden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!