​Winschoten houdt rekening met outlet Assen

De gemeente Oldambt neemt deze week een besluit over de komst van een factory outlet center in Winschoten. Daarbij wordt meegewogen dat Assen al heeft ingestemd met de komst van een outletcentrum, meldt RTV Noord.

De factory outlet moet aan de rand van de stad op het terrein van het Lucasziekenhuis komen. Ambtenaren kijken momenteel nog naar de haalbaarheid van het plan. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de gevolgen voor het verkeer en de binnenstad.

De provincie Groningen vindt dat er geen plaats is voor zowel een outletcentrum in Assen als Winschoten. “De markt in Noord-Nederland is niet groot genoeg voor meerdere centra”, aldus gedeputeerde Fleur Gräper. Omliggende gemeenten lieten eerder al weten tegen een outlet in een van beide plaatsen te zijn, vanwege de extra vierkante meters winkelvloer met merkkleding 'die ook in de regionale winkelcentra ligt'.

Pojectontwikkelaar VastGoud kondigde in oktober 2014 zijn plan voor een outletcentrum in Winschoten aan. Dat moet ruimte bieden aan zeventig tot honderd winkels en zo’n zestig miljoen euro kosten. De gemeente Assen stemde in februari in met de komst van een outlet. De provincie Drenthe kan dat nog tegenhouden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!