Een derde van de 65-plussers vindt dat winkelen in supermarkten gemakkelijker en aangenamer moet worden. Dat blijkt uit onderzoek van ouderenorganisatie KBO.

Ouderen willen onder meer bredere gangpaden, hulp bij het inpakken van zware boodschappen en toiletten in de winkel. Bovendien ergeren volgens het onderzoek vier van de tien ouderen zich wel eens in de supermarkt, met name aan lange rijen bij de kassa en slecht voorraadbeheer.

Over het geheel genomen scoren alle Nederlandse supermarktketens met een 7,8 een ruime voldoende bij 65-plussers. Aldi en DekaMarkt scoorden echter met respectievelijk een 4,8 en een 5,2 een onvoldoende op het onderdeel ‘speciale service voor senioren’. Daarbij horen onder meer de hulp bij zware boodschappen en thuisbezorging.

Plus werd met een 8,4 het hoogst beoordeeld door ouderen, gevolgd door Jumbo met een 7,9. Senioren gaan gemiddeld tweeënhalf keer per week naar de supermarkt. Albert Heijn is met 29 procent de best bezochte supermarkt, gevolgd door Jumbo en Lidl.