150 Blokker-winkels op de helling

De toekomst van circa 150 van de zeshonderd Blokker-filialen is onzeker. Bij de vrijdag aangekondigde transformatie werd gesproken over 450 winkels die worden omgebouwd naar de nieuwe formule.

Of de 150 winkels die niet meegaan in de ombouwoperatie hun deuren moeten sluiten, kan algemeen directeur Rob Heesen nog niet zeggen. “Daar hebben we nog geen besluit over genomen, want dat hangt van te veel factoren af”, zegt hij tegenover De Telegraaf. Pas over twee jaar, als de ombouw van 450 winkels is afgerond, wordt een beslissing over de overige 150 vestigingen genomen.

Blokker maakte vrijdag bekend 450 winkels om te bouwen naar de ‘Nieuwste Blokker’-formule. 390 banen gaan bij de reorganisatie verloren. De vernieuwing betreft het assortiment, de merken en de uitstraling. De retailer kondigde vorig jaar ook al een restyling aan, maar die was volgens Heesen ‘niet radicaal genoeg.’

Moederbedrijf Blokker Holding leed vorig jaar voor het tweede jaar op rij verlies. Het concern maakte vorige maand al bekend de komende drie jaar tweehonderd miljoen euro te investeren in een transformatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!