​Bang & Olufsen breekt overnamegesprekken af

De gesprekken over een mogelijke overname van Bang & Olufsen zijn beëindigd. De mogelijke koper, het Chinese Sparkle Roll Group, heeft de deadline voor het uitbrengen van een bod gemist. Dat heeft de Deense hifi-specialist bekendgemaakt.

Sparkle Roll nam vorige maand een groot aantal aandelen in Bang & Olufsen over van Delta Lloyd en liet daarbij weten graag een meerderheidsbelang te willen verwerven in het bedrijf. Daarvoor wil het bedrijf een bod uitgebracht worden op alle aandelen.

Bang & Olufsen zette de deadline voor het overnamebod op 15 april, om zijn werknemers, retailers en andere stakeholders niet te lang in onzekerheid te laten. Omdat een bod uitbleef, heeft de directie van Bang & Olufsen aan Sparkle Roll laten weten dat de overnamegesprekken zijn afgebroken.

Sparkle Roll is al langer een distributiepartner van de hifi-specialist en verhandelt onder meer ook dure horloges en auto’s van Rolls-Royce en Bentley. Bang & Olufsen is in ons land actief met 26 vestigingen, verspreid door het land. Daarnaast telt het merk tien shop-in-shops.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!