​Voormalig Haussmann-topman krijgt vergoeding

De eigenaren van Haussmann moeten voormalig ceo Frans van der Kraan een achterstallige managementvergoeding betalen. De in februari vertrokken topman krijgt nog ruim twintigduizend euro mee. Dat heeft de rechter besloten in een kort geding dat door Van der Kraan was aangespannen, meldt Het Financieele Dagblad.

Van der Kraan daagde zijn voormalige werkgever voor de rechter, omdat die hem nog drie maandsalarissen schuldig zou zijn. Dat kwam neer op een bedrag van zestigduizend euro, maar die eis werd later teruggeschroefd. De oud-directeur wilde ook nog 11.700 euro omdat hij een appartement aan het Amsterdamse Rokin niet meer mocht betreden, maar daar ging de rechter niet in mee.

Van der Kraan werd in februari ontslagen omdat hij een ‘totale wanprestatie’ zou hebben geleverd als directeur van het luxe warenhuis in spe. Hij zou de slechte resultaten volgens de advocaat van Haussmann hebben verdoezeld door mooi weer te spelen. Zo zei hij in oktober nog dat 150 luxemerken een samenwerking met het warenhuis hadden toegezegd, maar bleek daar twee maanden later niets van te kloppen. Ook zou hij de administratie niet op orde hebben en werden schuldeisers niet of te laat betaald.

Van der Kraan verweet de Haussmann-eigenaren Lodewijk Bianchi en Martin Smit op zijn beurt de vertraagde bouw van het pand en het gebrek aan geld. De toekomst van het project is inmiddels onduidelijk. Bianchi liet onlangs weten drie opties te hebben: een samenwerking met een strategische partner, verkoop of faillissement. Voor een overname wordt onder meer gesproken met Hudson’s Bay, dat er mogelijk een filiaal van Saks Off 5th wil openen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!