Cook&Co verdwijnt uit winkelstraat

Blokker Holding zet zijn formule Cook&Co voort als online pure player. Daardoor gaan 85 banen verloren, meldt het winkelconcern.

De fysieke winkels van Cook&Co zijn al enkele jaren verlieslatend, terwijl de webshop jaarlijks flink groeit. Zo liet de kookformule in 2015 een online omzetgroei zien van zestig procent. De toekomst van de formule is volgens Blokker Holding beter gewaarborgd door alleen te investeren in de online tak. De twintig filialen worden vanaf 1 juni gefaseerd gesloten. De webshop van Cook&Co wordt ondergebracht bij innovatietak Nextail.

Cook&Co is de derde formule van Blokker Holding die dit jaar wordt aangepakt. Vorige week maakte het concern bekend 450 winkels van Blokker van een nieuw concept te voorzien en 390 banen te schrappen. Begin dit jaar werd al bekend dat bij Xenos 250 medewerkers worden ontslagen om de loonkosten in lijn te brengen met de omzetontwikkeling. Verder rekte Blokker Holding voor de leveranciers van al zijn formules eenzijdig de betaaltermijn op van dertig naar zestig dagen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!