Den Helder gaat stap verder met blurring

Hoewel de landelijke proef met mengvormen tussen horeca en retail onder vuur ligt, wil Den Helder juist nog soepelere regels voor ondernemers. De gemeente start komende zomer met een eigen twee jaar durende pilot, meldt Den Helder Actueel.

Den Helder hoort niet bij de gemeenten die deelnemen aan de landelijke proef, maar heeft zelf wel plannen in die richting. “Wij hebben er bewust voor gekozen het experiment breder te trekken, omdat wij verwachten dat de behoefte van onze ondernemers meer zit bij een verlichting van andere regels en beleid”, aldus wethouders Lolke Kuipers. De huidige regelgeving zorgt ervoor dat ondernemerschap minder aantrekkelijk wordt, omdat er te veel beperkingen zijn, aldus Kuipers.

De gemeente verspreidt volgende week een enquête onder ondernemers om hun wensen te inventariseren. Vervolgens wordt een pilotgroep gevormd met daarin retailers, horecabedrijven en vastgoedeigenaren die de nieuwe regels voor het experiment vaststellen. Daarna volgt de twee jaar durende proef, met als doel soepeler om te gaan met onder meer de Drank- en Horecawet en bestemmingsplannen.

De Slijtersunie daagde onlangs de VNG voor de rechter, om te eisen dat de landelijke proef met blurring onmiddellijk wordt stopgezet. Eerder deed de unie dat al bij afzonderlijke deelnemende gemeenten, onder meer met succes in Zwolle.

Lees meer over de pijnpunten rond blurring op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!