​Fnac verhoogt bod op BCC-eigenaar

De Franse entertainmentketen Fnac heeft een hoger bod uitgebracht op Darty Group. Fnac overtreft met 779 miljoen pond (989 miljoen euro) het bod van Steinhoff International, dat het moederbedrijf van BCC eveneens wil overnemen.

Darty leek lange tijd in handen te komen van Fnac, maar meubelretailer Steinhoff overtrof de entertainmentketen vorige maand met een hoger bod. Fnac beraadde zich daarop op verdere stappen en heeft nu besloten de biedingsstrijd aan te gaan.

Fnac biedt 145 pence per aandeel, waarbij aandeelhouders van Darty er ook voor kunnen kiezen in nieuwe aandelen uitbetaald te worden. Het moederbedrijf van BCC heeft nog niet op het nieuwe bod gereageerd.

De grote vraag is verder of Steinhoff, dat formeel in Amsterdam gevestigd is en met een winkel van Poco in Enschede actief is, bereid is tot een hoger bod op Darty. Het elektronicaconcern heeft meer dan vierhonderd vestigingen van BCC, Vanden Borre in België en Darty in Frankrijk, Italië, Turkije, Spanje en Portugal. De totale omzet over het afgelopen boekjaar kwam uit op ruim 3,5 miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!