JD Sports snijdt fors in personeel

JD Sports snijdt fors in personeel

Vijftienhonderd van de 2500 medewerkers van Perry Sport en Aktiesport zijn na de doorstart niet opnieuw in dienst genomen. Dat heeft de nieuwe eigenaar JD Sports onlangs gemeld aan de vakbonden, schrijft De Financiële Telegraaf.

Begin deze maand meldden bronnen al aan RetailNews dat Perry Sport en Aktiesport vermoedelijk allebei rond de dertig winkels over zouden houden na de overname door JD Sports. Daarnaast zal een aantal vestigingen verdergaan onder de JD-formule. Bij de bekendmaking van de koop meldden de curatoren nog dat ‘de continuïteit van een groot aantal winkels en medewerkers’ was gegarandeerd.

De duizend medewerkers die wel opnieuw in dienst zijn genomen, krijgen een tijdelijk contract via een uitzendconstructie. Vakbond CNV reageert verontwaardigd. “We waren juist optimistisch toen de overname rond was”, aldus bestuurder Mcihiel Wallaard. Hij wijst erop dat de medewerkers die nu zijn ontslagen de sportketens tijdens het faillissement draaiende hebben gehouden, ‘zodat JD Sports zijn slag kon slaan.’

JD Sports heeft 26,5 miljoen euro betaald voor Aktiesport en Perry Sport. De twee ketens zijn ondergebracht in de nieuwe dochteronderneming Sports Unlimited Retail. Het Britse concern heeft momenteel zestien winkels van de eigen formule in ons land.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends