​Biedingsstrijd BCC lijkt voorbij

Steinhoff International, de concurrent van Fnac voor de overname van Darty Group, verhoogt zijn bod niet meer. Dat heeft het Zuid-Afrikaanse meubelconcern woensdag laten weten.

Het derde en laatste bod van Steinhoff was 160 pence per aandeel. Met een nog hoger bedrag zou de overname van Darty volgens het concern niet meer voldoende van waarde zijn voor zijn aandeelhouders en personeel. Fnac zit met negenhonderd miljoen pond, 170 pence per aandeel, boven het bod van Steinhoff en lijkt het moederconcern van BCC nu te kunnen inlijven.

Fnac had eind vorig jaar al overeenstemming bereikt over een overname van Darty, maar Steinhoff meldde zich ruim een maand geleden als concurrent. Vervolgens barstte een biedingsstrijd los, waardoor de overnameprijs opliep van 646 miljoen tot negenhonderd miljoen pond. Fnac liet begin deze week al weten dat dat zijn finale bod was.

Darty heeft meer dan vierhonderd vestigingen van BCC, Vanden Borre in België en Darty in Frankrijk, Italië, Turkije, Spanje en Portugal. De totale omzet over het afgelopen boekjaar kwam uit op ruim 3,5 miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!