​Albert Heijn bereikt akkoord over af te stoten personeel

​Albert Heijn bereikt akkoord over af te stoten personeel

De werknemers van de Belgische AH-vestigingen die vanwege de fusie met Delhaize moeten worden afgestoten, behouden hun loon. Ook kan een deel van hen aan de slag bij andere winkels van Albert Heijn, zegt secretaris Thomas Vanbiervliet van de Belgische vakbond ACLVB tegenover De Tijd.

Albert Heijn moet van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA acht winkels verkopen. Personeel dat in de filialen die onder een andere vlag verder gaan blijft werken, behoudt hetzelfde salaris. De supermarktketen wil niet zeggen of er al overnamekandidaten voor de betreffende winkels zijn.

Verder kunnen honderd van de 350 personeelsleden aan de slag bij AH-vestigingen die niet verkocht worden. Zij hoeven daarvoor niet opnieuw te solliciteren. Bij meerdere gegadigden voor een functie in een ander filiaal, krijgt de medewerker die het langst in dienst is de baan.

Naast de acht winkels van Albert Heijn moeten ook vijf filialen van Delhaize worden afgestoten. Alle winkels worden verkocht aan concurrenten van de supermarktconcerns. De fusie tussen beide bedrijven wordt naar verwachting halverwege dit jaar afgerond. Alleen de Amerikaanse toezichthouder moet zijn goedkeuring nog geven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!