​Domino’s op weg naar landelijke dekking

Domino’s Pizza verwacht aan het eind van komende zomer meer dan tweehonderd vestigingen in Nederland te hebben. Maandag werden de deuren van nummer 180 geopend in Pijnacker, zo laat de pizzaketen weten.

Domino’s opent verder onder meer op korte termijn in Alkmaar, Zoetermeer, Deurne, Culemborg, Pijnacker en Apeldoorn, waarmee het bezorggebied in ons land steeds groter wordt. De retailer heeft als doel om door heel Nederland te kunnen bezorgen.

Bovendien wil Domino’s sneller bezorgen dan de huidige 25 minuten. “Om dat doel snel te kunnen behalen, zullen we binnen vijf tot zes jaar moeten groeien naar driehonderd vestigingen in Nederland”, aldus ceo André ten Wolde. De keten is daarvoor een zoektocht gestart naar nieuwe ondernemers.

Ten Wolde stelde vorig jaar in RetailTrends al dat het niet eenvoudig is om goede locaties te vinden. Bestemmingsplannen vormen de grootste barrières. Zo zijn er volgens hem gemeenten met minstens vijftien procent winkelleegstand die geen vestigingsvergunning willen verstrekken. “Als je dertig vestigingspunten wilt, moet je je wel op driemaal zoveel richten”, zei hij.

Domino's Pizza heeft wereldwijd ruim twaalfduizend vestigingen in meer dan zeventig landen. Domino’s Pizza Nederland maakt onderdeel uit van het Australische Domino's Pizza Enterprises, dat verder ook masterfranchisenemer van het merk is in Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Japan, Duitsland en België.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!