Volgende super neemt afscheid van plofkip

Volgende super neemt afscheid van plofkip

Supermarktketen Coop vervangt de plofkip in zijn schap door kip met een Pluimgarantie. De wijziging vindt komende maand plaats in al zijn vestigingen, zo laat Coop dinsdag weten.

De kip met Pluimgarantie groeit langzamer, leeft langer en heeft meer leefruimte dan de plofkip. De ‘nieuwe’ kip komt naast de kip met het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en biologische kip te liggen.

Plus kondigde recent ook aan deze zomer over te stappen op dezelfde kip als Albert Heijn, die begin dit jaar als eerste zijn plofkip uit de schappen haalde. Jumbo, MCD en Boon’s Markt hebben de stap van de marktleider al gevolgd, stelt Wakker Dier. Dirk, DekaMarkt, Spar, Aldi, Vomar, Hoogvliet en Boni zijn tegen het eind van dit jaar aan de beurt.

Alleen Deen, Jan Linders, Nettorama, Emté en Poiesz willen volgens de dierenwelzijnsorganisatie niet aangeven wanneer ze stoppen met de verkoop van plofkip. Zij zijn in tegenstelling tot Lidl al wel voor een groot deel omgeschakeld. De Duitse discounter verkoopt volgens Wakker Dier plofkip in een ‘misleidend jasje’.

Reacties