Startup test voedselbezorging met drones

Een nieuwe dienst van startup Uvionix gebruikt drones om lokaal eten en drinken te bezorgen. Voor drie dollar per bezorging brengt een drone het product tot tien kilometer van de aanbieder.

Uvionix biedt zijn drones aan bij restaurants en winkels, die ze eventueel kunnen inzetten om bestellingen te bezorgen. Hiermee sluit de startup aan op de huidige trend waarin drones vaak gebruikt en getest worden voor het bezorgen van producten. Tot nu toe ging dat voornamelijk om relatief dure producten. Uvionix zet juist in op voedsel en drinken.

Om de drones te gebruiken voeren winkelmedewerkers de coördinaten van de bestemming in. Vervolgens lopen zij met de drone naar buiten, drukken zij op een verzendknop en start de drone met zijn bezorging. Wanneer het product is bezorgd drukt de consument op een home-knop waarna de drone terugvliegt.

Of de drones van Uvionix uiteindelijk ingezet mogen worden voor bezorgingen hangt af van de FAA. Die moet toestemming geven voor het gebruik van drones voor stedelijke bezorging. Deze autoriteit test momenteel diverse drones en werkt samen met NASA aan een luchtverkeerssysteem voor drones.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!