​‘Drones gaan inventaris bijhouden’

Retailers kunnen hun inventaris in de toekomst mogelijk bijhouden met behulp van drones. Ontwikkelaar PINC Solutions heeft al groen licht gekregen van de FAA om drones te gebruiken voor inventarisdoeleinden.

Retailers maken momenteel veelvuldig gebruik van RFID-lezers om hun inventaris bij te houden, zowel in distributiecentra als in de winkels zelf. Momenteel gebeurt dit nog door mensen, maar een volgende stap is om dit door drones te laten doen.

PINC werkt momenteel aan het optimaliseren van de mogelijkheden van drones. De inventarisatiedrones moeten zelfstandig kunnen vliegen, navigeren, obstakels herkennen en vermijden en tot slot ook kunnen scannen. Zij presenteerden hun voortgang onlangs op een tweetal beurzen in de Verenigde Staten, maar toonden nog geen kant-en-klare oplossing. Mede omdat de inzet van drones in de Verenigde Staten aan strenge regels is gebonden.

In de Verenigde Arabische Emiraten introduceerde Exponent Technology Services al een drone voor het lokaliseren van onderdelen. Deze vliegt echter in de buitenlucht en niet in een overdekt distributiecentrum. De resultaten zijn echter al wel zichtbaar. De inventarisatietijd nam af van negen minuten naar vier minuten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!