Topshelf opent ook in Groningen

Topshelf opent ook in Groningen

Topshelf opent uiterlijk 1 oktober een winkel in het voormalige V&D-pand in Groningen. Net als in de onlangs geopende winkel in Arnhem gaat de retailer daar samenwerken met La Place, laat eigenaar Inge van Kemenade weten op RetailWatching.

Een recent klantprofiel heeft uitgewezen dat Arnhem en Groningen heel hoog scoren als locatie voor een warenhuis van Topshelf. Het vertrek van de Bijenkorf in beide steden geeft volgens de eigenaar ruimte aan een nieuwe warenhuis op de plek van de voormalige V&D. Verder is de huurhoogte in deze steden volgens haar zeer acceptabel dankzij een forse korting van bijna vijftig procent, die de vastgoedeigenaren bereid zijn te geven.

De interesse in V&D-panden is het gevolg van het opzeggen van het huurcontract voor de winkel in Cruquius. Toen ze hoorde wat de hoogte van de huur van V&D in het nabijgelegen Hoofddorp, trok ze naar eigen zeggen de stoute schoenen aan en meldde ze zich bij de pandeigenaar. Daar kreeg ze een bevestiging dat er draagvlak is voor Topshelf als huurder binnenstedelijk, omdat daar ook veel hogere omzetten zijn te behalen dan in de periferie van steden. De tweede bevestiging kwam toe ze de huurprijzen en omzet van elke V&D-vestiging onder ogen kreeg.

Topshelf kijkt ook naar de panden van V&D in Nijmegen en Maastricht. Hoofddorp en Eindhoven scoren ook heel hoog in de ranking.

Retaildenkers-directeur Rupert Parker Brady gaat op RetailWatching dieper in op het aanvalsplan van Van Kemenade, die zegt al langer bezig te zijn met een strategische heroriëntatie met het oog op de veranderingen in de hoogtes van huren in binnensteden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends