Schiphol heeft in samenwerking met Made.com een ‘mini-meubelboulevard’ geopend. Er zijn een aantal huiskamers op de luchthaven gecreëerd, waar designmeubels van Made.com te zien zijn.

De huiskamers bevinden zich bij de H- en M-pier van Schiphol en zijn voorzien van zowel banken en fauteuils als lampen en kasten. Ze kunnen door passagiers gebruikt worden als wachtruimte. De producten kunnen direct online besteld worden.

Made.com weet zo op originele wijze zien een online en fysieke winkel in één showroom te combineren, stelt manager commercial development Gideon Ruig van Schiphol. De luchthaven is volgens hem continu op zoek naar innovatie retailconcepten als aanvulling op het bestaande aanbod. “Wij hopen ook in de toekomst een showroom te kunnen zijn voor vernieuwende producten.”

De mini-meubelboulevard blijft minimaal drie maanden geopend. Made.com en Schiphol bekijken vervolgens of en hoe de samenwerking wordt voortgezet. De Britse retailer beschikt momenteel al over een eigen showroom in het centrum van Amsterdam.