​Hudson’s Bay gaat voor twintig warenhuizen in Nederland

​Hudson’s Bay gaat voor twintig warenhuizen in Nederland

Warenhuisketen Hudson’s Bay en zusterformule Saks Off 5th vestigen zich in Nederland. De Canadese eigenaar wil de komende twee jaar tot twintig winkels in ons land openen.

De eerste winkels moeten volgend jaar zomer hun deuren openen. Waar de twee ketens zich vestigen is nog onbekend, Hudson’s Bay Company zegt alleen langdurige huurcontracten aan te gaan. De kans is volgens Quote groot dat het winkelbedrijf onder meer de plek van Haussmann inneemt op het Rokin in Amsterdam. Verder wordt de retailer op meerdere locaties genoemd als mogelijke opvolger van V&D.

De winkelpanden die het warenhuisconcern huurt, worden eerst gerenoveerd. De verhuurders draaien daar volgens Hudson’s Bay Company voor op, waar de retailer zelf met name zal investeren in de operationele kant, zoals voorraden en medewerkers. In totaal gaat het om driehonderd miljoen euro aan investeringen en 2500 nieuwe banen in de retailsector.

De expansie vindt plaats vanuit het hoofdkantoor in Keulen, dat Hudson’s Bay Company vorig jaar met de aankoop van Galeria Kaufhof heeft bemachtigd. Expansie naar Nederland is volgens bestuursvoorzitter Richard Baker een natuurlijke stap in de toekomstige organische groei in Europa. “In Nederland deed zich de gelegenheid voor hoogwaardige winkelruimtes vast te leggen op zeer gewilde en aantrekkelijke locaties.”

Hudson’s Bay Company ziet ruimte op de Nederlandse retailmarkt voor zowel warenhuizen in het premium segment als voor discountformules. “De ontwikkeling die we in Nederland voorzien is vergelijkbaar met de situatie in Canada”, zegt ceo Jerry Storch. De retailer heeft daar volgens hem een innovatieve winkelervaring geïntroduceerd, met attractieve merken en excellente service. “In Nederland willen we hetzelfde doen, gebaseerd op onze ervaring en ons succes in Canada, in combinatie met de kennis en expertise van ons Nederlandse management.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!