‘Blokker Holding verviervoudigt verlies’

‘Blokker Holding verviervoudigt verlies’

Blokker Holding presenteert woensdag een verlies dat tegen de tachtig miljoen euro loopt. Dat melden bronnen aan De Financiële Telegraaf.

Het concern schreef over 2014 voor het eerst rode cijfers, met een verlies van twintig miljoen euro. De bronnen wijten het hogere verlies aan een gebrek aan internetervaring in de organisatie en te lage investeringen.

Blokker Holding kondigde de afgelopen maanden verschillende reorganisaties aan. Zo worden 450 Blokker-winkels omgebouwd naar een nieuwe formule en wordt in de komende twee jaar honderd miljoen euro geïnvesteerd in die keten. Daarbij gaan 390 banen verloren, bovenop de 440 die bij een reorganisatie die vorig jaar al bekend werd gemaakt. Ook werden bij Xenos begin dit jaar 250 banen geschrapt en gaat Cook & Co alleen online verder.

Topman Casper Meijer liet onlangs weten aan een driejarenplan te werken voor alle formules van het concern, waarbij tweehonderd miljoen euro wordt geïnvesteerd. “Daarin moet duidelijk staan hoe de ketens concurrerend kunnen worden en harder kunnen groeien, wat voor investeringen in het merk gedaan moeten worden en wat er nodig is om de positionering weer tiptop te maken”, stelde hij. Het plan moet volgende maand klaarliggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!