​Contactloos betalen populair in Europa​

​Contactloos betalen populair in Europa​

Ruim drie miljard Europese betalingen verliepen in de afgelopen twaalf maanden contactloos. Dit blijkt uit gegevens van Visa. Het aantal contactloze betalingen verdrievoudigde ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De betaalmogelijkheid wordt momenteel bij één op de vijf transacties met een Visa-betaalpas gebruikt. Alleen al in april werd er 360 miljoen keer contactloos betaald. Daarbij nam de hoogte van het bedrag met twaalf procent toe tot gemiddeld 13,83 euro. Het aantal contactloze betalingen maakte in 2013 nog slechts één zestigste deel uit van alle betalingen met een Visa-kaart.

De grootste groei (153 procent) vond plaats bij restaurants en eettentjes, waar consumenten hun lunch of kopje koffie contactloos afrekenen. Daarna volgt de reguliere detailhandel met een groei van 146 procent. In totaal telt Europa momenteel 3,2 miljoen betaalterminals die geschikt zijn voor contactloze betalingen. Dit waren er een jaar eerder 2,6 miljoen. Het is de bedoeling dat in 2020 alle betaalterminals geschikt zijn voor contactloze betalingen.

Contactloos betalen is vooral populair in het Verenigd Koninkrijk, Polen en Spanje. In het Verenigd Koninkrijk steeg het aantal contactloze betalingen in een jaar tijd met maar liefst driehonderd procent. De betalingsvorm is met name populair in het Britse openbaar vervoer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!