​Blokker Holding: meer verlies, omzet stabiliseert

​Blokker Holding: meer verlies, omzet stabiliseert

Blokker Holding heeft zijn nettoverlies over 2015 zien oplopen tot 52 miljoen euro. De omzetdaling bleef echter beperkt tot één procent.

Het verlies is een ruimte verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen het retailconcern nog twintig miljoen in de min stond. Hoewel Blokker Holding voor het tweede jaar op rij in het rood staat, heeft de omzetontwikkeling zich gestabiliseerd. Vorig jaar noteerde Blokker nog een daling van vijftien procent. De online omzet groeide met 37 procent tot 133 miljoen euro.

Het verlies is minder hoog dan de tachtig miljoen die bronnen eerder deze week meldden aan De Telegraaf. Blokker wijt zijn hogere verlies aan de lagere marges en hogere investeringen. Die bedroegen vorig jaar in totaal 59 miljoen euro, onder meer in de uitbreiding van online tak Nextail en de vernieuwing van de winkelformules.

Het concern staat ‘goed voorgesorteerd op het pad van herstel’, zegt ceo Casper Meijer in een toelichting op de jaarcijfers. De komende twee jaar worden de investeringen verder opgevoerd. Zo worden onder meer 450 winkels van Blokker voorzien van een nieuw concept, waarbij 390 arbeidsplaatsen verloren gaan. Ook werden bij Xenos begin dit jaar 250 banen geschrapt en gaat Cook & Co alleen online verder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!