​Markthal-ondernemers ongerust over de toekomst

​Markthal-ondernemers ongerust over de toekomst

Markthal staat voor een uittocht van kooplieden, als er geen rigoureuze beleidswijziging komt. “De versmarkt waarvoor dit gebouw eigenlijk is gebouwd, is volledig mislukt”, stelt een woordvoerder van het Collectief Ondernemersbelangen Markthal (COM) in het Algemeen Dagblad.

Het collectief werd begin dit jaar opgericht als antwoord op het beleid van eigenaar Klépierre. Die erkent volgens de woordvoerder namelijk niet het probleem dat Rotterdammers niet naar de Markthal komen voor hun boodschappen. De aanbieders van groente, fruit, brood, vlees en vis hebben weinig aan de vele toeristen, zegt hij. “Terwijl de gemeente juist voor de Rotterdammers een overdekte versmarkt wilde hebben en daarvoor samen met ontwikkelaar Provast een uitgekiende branchering heeft vastgelegd voor dit gebouw.”

De Markthal is volgens het COM niet het gewenste verlengstuk van de buitenmarkt geworden. Bovendien hebben de aangesloten ondernemers kritiek op de hoge huren en servicekosten. “Veel ondernemers die een contract voor twee jaar hebben, gaan afhaken”, denkt de woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!