Neckermann-winkels dicht om gesjoemel met inboedel

Neckermann-winkels dicht om gesjoemel met inboedel

Het Openbaar Ministerie in België heeft de vijf filialen van Neckermann.com gesloten. De retailer wordt verdacht van gesjoemel met de inboedel van de failliete winkelketen Depot+, waarvan Neckermann.com in België de panden overnam, meldt Het Nieuwsblad.

Neckermann.com maakte begin dit jaar bekend met een fysieke winkelketen te komen. Daarvoor nam de retailer in ons land acht panden over van Kijkshop en in België vijf van Depot+. Anderhalve maand later, toen Neckermann.com nog geen filialen in België had geopend, werd Depot+ failliet verklaard. Toen de curator de inboedel in beslag wilde nemen, trof die leegstaande panden aan.

Korte tijd later opende Neckermann.com zijn Belgische winkels, waar de Depot+-inboedel in de schappen bleek te liggen. De volledige winkelinrichting zou kort voor het faillissement naar Nederland zijn gebracht. Op basis van de barcodes is vastgesteld dat het inderdaad om de inboedel van de failliete Belgische retailer gaat. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de winkels weer opengaan.

Vorige week werd al bekend dat Bas Pieper is weggestuurd als ceo van Neckermann.com. Hij zou in conflict zijn gekomen met de gebroeders Steenbergen, de eigenaars van het bedrijf Readen dat Neckermann.com begin dit jaar overnam en waar Pieper directeur was. Of het vertrek van de directeur gevolgen heeft voor de plannen met Neckermann.com, is niet duidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!