​Supermarkten willen weer in gesprek met FNV

De werkgevers in de supermarktbranche willen opnieuw met vakbond FNV om tafel over de cao. Daarmee reageren zij op de acties die FNV sinds begin dit jaar voert.

De supermarkten kwamen eind vorig jaar een nieuwe cao overeen met vakbond CNV. FNV was niet bij het akkoord betrokken, omdat die eerder al uit de onderhandelingen stapte. Volgens brancheorganisatie Vakcentrum is actievoeren pas gerechtvaardigd als de partijen ‘echt uitgesproken’ zijn, en dat is volgens voorzitter Harrie ten Have nog niet het geval.

FNV is vooral ontevreden over de afschaffing van de avondtoeslagen. Supermarkten hebben vorig jaar ‘enorme omzetten’ geboekt, stelt cao-coördinator Mariëtte Ptijn tegenover De Financiële Telegraaf. “Aandeelhouders profiteren, maar werknemers zijn de klos.” Ook voor jongeren heeft de nieuwe cao volgens FNV negatieve gevolgen.

Naast de protestacties, liet FNV eerder ook weten zich te beraden op juridische stappen. Volgens Vakcentrum is het de vraag welke argumenten de vakbond daarbij naar voren kan brengen. “Die zijn niet makkelijk te bedenken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!