​'Bilder & De Clercq heeft te weinig tijd gekregen'

Het gebedel om geld liep als een rode draad door het ondernemersavontuur van Bilder & De Clercq-oprichters Rogier Leopold en Diederik van Gelder. “Soms deden we tweeënhalve maand over het binnenhalen van 25 duizend euro, dat zetten we in kortere tijd om op de De Clercqstraat”, aldus Leopold tegenover Sprout, waarin de ondernemers terugkijken op het faillissement van vorig jaar.

Bilder & De Clercq werd in september failliet verklaard toen de aandeelhouders het vertrouwen in de eetwinkelformule opzegden. Kort daarvoor was een nieuwe investeerder op het allerlaatste moment afgehaakt.

De deal met de nieuwe partner was geen goede, zegt Leopold nu. De ondernemers waren echter niet in de positie om te kiezen. Ze vinden het vooral frustrerend dat ze weinig tijd hebben gekregen om van hun concept een succes te maken. Zo moest de tweede winkel aan de Ceintuurbaan en de Bilder & De Clercq Wall in korte tijd geld opleveren.

De oprichters lieten zich meeslepen in de emotie van de investeerders. “Ze wilden zo min mogelijk investeren en zo snel mogelijk return on investment”, stelt Van Gelder. Achteraf was het volgens hem goed geweest om een keer met de vuist op tafel te slaan, om een einde te maken aan het ‘geneuzel’. Leopold en Van Gelder wijzen erop ook zelf verkeerde keuzes te hebben gemaakt, bijvoorbeeld door niet meerdere vestigingen te openen.

Hun eerste winkel aan De Clercqstraat heropende begin dit jaar zijn deuren, nadat het door investeerders is overgenomen uit de boedel. Verder is de interactieve bestelmuur weer geïntroduceerd en is er een webwinkel geopend voor online bestellingen. Leopold en Van Gelder zijn niet meer bij het concept betrokken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!