​Vlaamse retailers aan de slag met RFID

Veel Vlaamse moderetailers maakten de afgelopen jaren de overstap van gewone barcodes naar RFID-labels. Dit deden zij met ondersteuning van het Vlaams Instituut voor Logistiek (VIL).

In Vlaanderen bleef de implementatie van RFID-labels achter ten opzichte van de rest van Europa. Om hier meer snelheid achter te zetten, startte het VIL in december 2014 met het ‘In-store-improvement’-project. Inmiddels hebben tien bedrijven deelgenomen aan het programma en de stap gezet naar RFID-labels.

Veel bedrijven hebben de stap eerder naar eigen zeggen niet gemaakt, omdat zij door de bomen het bos niet meer zagen wat betreft het aantal aangeboden technologieën. Uiteindelijk heeft het VIL een inventarisatie gemaakt van deze technologieën en hun mogelijkheden, de kosten en baten tegen elkaar afgezet en technologieën uitgetest bij deelnemende bedrijven. Dit om individuele retailers deze zoektocht te besparen.

RFID-labels hebben voor veel bedrijven een meerwaarde omdat ze automatisch gescand kunnen worden en meer informatie bevatten. Dit maakt het onder meer gemakkelijker om de inventaris op te volgen. Het VIL geeft aan dat voorraadaccuraatheid bij het gebruik van RFID gemiddeld stijgt van 63 procent naar 95 procent. Dit zorgt er volgens hen weer voor dat kledingstukken minder snel uitverkocht zijn, wat weer zorgt voor een betere verkoop. Daarnaast beperkt het overschotten, waardoor er minder tegen stuntprijzen wordt verkocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!