​Magna Plaza krijgt nieuwe eigenaar

​Magna Plaza krijgt nieuwe eigenaar

Het Amsterdamse winkelcentrum Magna Plaza is verkocht door eigenaren Breevast en AIB. Het monumentale gebouw gaat over naar een groep investeerders. Dat laten de twee partijen weten, zonder te vermelden wie de nieuwe eigenaren zijn.

Magna Plaza heeft de afgelopen jaren een flinke renovatie ondergaan. Zo zijn de gevel, hoofdentree, daken en installaties aangepakt. In totaal beschikt het pand over zevenduizend vierkante meter aan oppervlakte, verdeeld over vijf verdiepingen. De onderste vier zijn weggelegd voor retailers, waaronder Sissy Boy en Men at Work, Swarovski, Armani en America Today.

De huur en huurwaarde van Magna Plaza bedraagt volgens Vastgoedjournaal zo’n 3,5 miljoen per jaar. Magna Plaza zou rond de 63,5 miljoen euro hebben opgeleverd.

De kopers zijn beleggers uit onder meer Duitsland en Israël. Zij willen onder meer een foodcourt op de begane grond creëren. “Dat kan binnen een jaar zijn, maar ook over vijf jaar”, aldus ceo Ed Dirkse van den Heuvel van DPM Group, die de koper bijstond.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends