​Opgeweckt Noord moet deuren sluiten

​Opgeweckt Noord moet deuren sluiten

De eerste verpakkingsvrije supermarkt van Nederland heeft het iets meer dan een jaar volgehouden. Opgeweckt Noord sluit per 1 juli zijn deuren vanwege een gebrek aan vaste klanten. Dat laat het Groningse concept weten op zijn Facebook-pagina.

De winkel wordt volgens Opgeweckt Noord vanaf de opening in mei vorig jaar goed bezocht. Daarbij kan de klant van alle producten exact de hoeveelheid kopen die hij nodig heeft. De klant weegt de pot, plakt er een sticker op met het gewicht en vult de pot met een product uit één van de dispensers.

Veel mensen laten aan Opgeweckt Noord weten dat het goed is dat er een winkel gericht is op duurzaam boodschappen doen. “Maar dit betekent nog niet dat men zelf bereid is om (op korte termijn) een verandering in hun eigen koopgedrag te realiseren”, stelt de RetailRookie van vorig jaar.

Groningen en ook Nederland is volgens de retailer anders dan de landen om ons heen nog niet toe aan een verpakkingsvrije, duurzame en regionale winkel. Eerder moest de verpakkingsvrije winkel Bag & Buy al binnen een halfjaar zijn deuren sluiten in Utrecht. Beide concepten werden met behulp van crowdfunding opgezet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!