​Dixons verder als verhuursite

​Dixons verder als verhuursite

De voormalige winkelketen Dixons verkoopt niet langer consumentenelektronica. Consumenten kunnen sinds dinsdag op de website van Dixons terecht om spullen te huren, laat een woordvoerder van eigenaar Relevant Holdings weten aan RetailNews.

Dixons maakt op zijn website onderscheid tussen drie productcategorieën: beeld & geluid, laptop & tablet en witgoed. Consumenten kunnen ervoor kiezen om een product kortstondig te huren of een meerjarig huurcontract af te sluiten, waarbij ze een vast bedrag per maand betalen. Zo is er een Apple iPad Air 2 vanaf 31,50 euro per maand en een koelkast van AEG voor 22 euro per maand.

Het huurcontract wordt afgesloten met Elbuco, een bedrijf dat al jaren actief is met het verhuren van consumentenelektronica. Daarnaast laat Dixons weten binnen een dag voor reparatie of een vervangend exemplaar te kunnen zorgen.

De webwinkel bevindt zich momenteel in een soft launch-periode. “Huren is aan een tweede jeugd bezig”, stelt Henk Kamsteeg, voorzitter van de raad van commissarissen van Relevant Holdings. “Wij constateren dat voor steeds meer mensen het kunnen genieten van spullen interessanter is dan het bezit ervan."

Relevant Holdings maakte in februari bekend alle winkels van Dixons te sluiten, enkele maanden nadat de retailer werd overgenomen uit het faillissement van BAS Group. Een toekomst als online retailer biedt Dixons volgens de nieuwe eigenaar de beste perspectieven. Enkele van de 32 winkels zijn verdergegaan onder de vlag van zusterformules Phone House of iCentre, maar de meeste zijn gesloten.

Beeld: WSB Interieurbouw

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends