​Jumbo weer uitgeroepen tot beste supermarkt

​Jumbo weer uitgeroepen tot beste supermarkt

Jumbo mag zich opnieuw de beste supermarkt van Nederland noemen. Net als vorig jaar eindigde de Veghelse keten bovenaan in het GfK Zomerrapport. Jumbo won de afgelopen twee edities van het Kerstrapport ook al.

Jumbo scoort van de achttien grootste supermarkten van ons land het beste op waardering en prestatie. Daarbij teert de retailer onder meer op de overname van C1000, waardoor de prestatie hoog uitvalt. Ten opzichte van het afgelopen Kerstrapport is die score licht gedaald.

Nettorama is volgens GfK de belangrijkste uitdager van Jumbo. De discountformule wordt samen met Emté het beste gewaardeerd van alle supermarkten. Nettorama en Emté krijgen een 7,84, waar Jumbo een 7,58 als rapportcijfer heeft. Dat Jumbo Nettorama voorblijft op de algemene ranglijst, komt omdat Nettorama de vierde plek inneemt op basis van zijn prestatie.

Hoogvliet is opgeklommen van de twaalfde naar derde positie op de ranglijst. Hoogvliet wordt iets beter gewaardeerd door zijn klanten, maar presteert bovenal veel beter dan een jaar terug.

De verschillen in waardering tussen de supermarktketens worden volgens het onderzoeksbureau steeds kleiner. Het verschil tussen Jumbo en Vomar – dat Aldi op waardering onderaan aflost – is iets meer dan een half punt. Vorig jaar was het verschil tussen Jumbo en Aldi nog 0,71 punt. De Duitse discounter blijft overall nog wel de laatste in de rij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!