​Ook Action en Jumbo bannen omstreden kleurstoffen

​Ook Action en Jumbo bannen omstreden kleurstoffen

Action en Jumbo stoppen in navolging van Albert Heijn met de verkoop van producten met zogenoemde Southampton Six-kleurstoffen. Lidl heeft ze eerder uit eigen beweging al uit de schappen gehaald, meldt voedselwaakhond Foodwatch.

De zes e-nummers zitten in onder meer snoep en frisdranken en zouden tot hyperactiviteit bij kinderen leiden. Sinds 2010 moet op producten met deze kleurstoffen een veiligheidswaarschuwing worden geplaatst. Foodwatch stelt dat Xenos niet aan die eis voldeed, waarna de producten uit de schappen werden gehaald. De interne procedure is vervolgens aangescherpt, maar helemaal stoppen met de verkoop van deze kleurstoffen doet de Blokker Holding-dochter niet.

Jumbo gaf vorig jaar al aan dat er eind 2015 geen producten met de Southampton Six-kleurstoffen verkocht zouden worden. Deze toezegging werd onlangs door de supermarktketen bevestigd. De producten zijn gesaneerd, of er is een alternatief voor gevonden.

Action heeft aan Foodwatch laten weten te stoppen met de inkoop van de bewuste producten. Er ligt nu nog een aantal producten in het assortiment. ‘Deze producten blijven in de verkoop totdat ze op zijn en worden niet meer opnieuw ingekocht’, aldus de discounter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!