​Nettorama: ‘Discount is geen armoe meer’

​Nettorama: ‘Discount is geen armoe meer’

Nettorama wordt door zijn beloften na te komen van alle supermarkten het best gewaardeerd. “Wij roepen net als iedereen dat we de goedkoopste zijn, maar ik kan met droge ogen zeggen dat we dat ook echt zijn”, aldus directeur Harry Sulmann tegenover RetailWatching.

Slagkracht is volgens de directeur de reden dat Nettorama de goedkoopste kan zijn. “De lift hoeft hier niet tien verdiepingen op en neer om iets te beslissen.” Bovendien is de organisatie kostengedreven. “Waar anderen in één keer voor een kwartje winst gaan, gaan wij voor drie keer een dubbeltje.”

Nettorama eindigde in het Zomerrapport van GfK tweede achter Jumbo, maar werd beter beoordeeld door zijn eigen klanten. De Veghelse keten groeide echter harder, mede doordat de overname van C1000 nog meewoog. “Wij groeien zelf op winkelniveau”, aldus Sulmann. “Vorig jaar hadden we 31 winkels, en rond deze tijd nog steeds. Wij moeten het dus hebben van bestaande en nieuwe klanten.”

De discounter beweegt volgens Sulmann net als Lidl en Aldi in Duitsland wat omhoog in de markt. Waar discount vroeger armoede uitstraalde, is dat tegenwoordig niet meer het geval. “De winkels zien er steeds frisser en verzorgder uit.”

Wat onveranderd blijft aan discount is dat er geen overbodige dingen in de winkel te zien zijn, stelt Sulmann. “We hebben geen spaaracties of flatscreens in de winkels hangen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!