Doorstart Scheer & Foppen ver weg

Een algehele doorstart voor Scheer & Foppen lijkt er niet in te zitten. De curatoren van de failliete elektronicaketen laten weten nu te zoeken naar overnamekandidaten voor individuele winkels of clusters van winkels.

Er zijn ‘een paar’ biedingen uitgebracht op Scheer & Foppen als geheel, maar die waren ‘veel te laag’ om met partijen in onderhandeling te gaan, zo laat curator Bavo König weten aan RetailNews. Enkele andere kandidaten waren slechts geïnteresseerd in de voorraad.

"Voor twee individuele winkels is momenteel concrete interesse", zegt König. De curatoren zoeken nog naar kandidaten voor andere filialen of clusters van winkels. Daar zijn volgens hem tot nu toe nog geen geïnteresseerden voor. Alle winkels en webwinkels van het concern blijven voorlopig geopend in verband met de uitverkoop van de voorraad. Dat zal vermoedelijk tot medio juli duren.

De curatoren bevestigen verder dat klanten van Scheer & Foppen voor de garantie in winkels van Expert terecht kunnen, zoals servicemanager Robin Doornwaard van die keten vorige week al liet weten aan RetailNews. Scheer & Foppen ging zo'n twee weken terug failliet. De retailer kampte naar eigen zeggen met hevige concurrentie, waaronder van webwinkels. De omzet nam de afgelopen jaren steeds verder af.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!