Expert houdt marktaandeel gelijk

Expert houdt marktaandeel gelijk

Elektronicaketen Expert heeft zijn marktaandeel in 2015 en de eerste vijf maanden van dit jaar stabiel gehouden. Over 2016 als geheel verwacht de retailer een groei van het marktaandeel.

Expert heeft naar eigen zeggen een ‘gezonde toevoeging’ aan het eigen vermogen kunnen doen na aftrek van de drie hoogste uitkeringen aan de ondernemers. De omzet ligt stabiel rond de 250 miljoen euro. Dit jaar verwacht de elektronicaketen een hogere omzet.

Online heeft de retailer zijn omzet ‘meer dan verdubbeld’. Ook is het online assortiment verviervoudigd en is het aantal unieke bezoekers met veertig procent gestegen. Door een verschillende vernieuwingen is Expert volgens directeur Dik Pijl niet in de lange lijst van failliete elektronicaretailers terechtgekomen. Zo is Expert eind vorig jaar gestart met sameday-delivery en wordt iedere online klant gekoppeld aan een lokale vestiging, waardoor alle omzet in de winkels terechtkomt.

Expert maakte vorige week bekend de garantie te hebben overgenomen van zijn failliete branchegenoot Scheer & Foppen. “Het past bij onze service en wij kennen bovendien de meeste leveranciers waar Scheer & Foppen mee samenwerkte”, verklaarde servicemanager Robin Doornwaard.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!